Teamontwikkeling

Werken in een team is niet altijd makkelijk. Mensen met verschillende karakters en ‘eigenaardigheden’ moeten er met elkaar samenwerken. Ieder met zijn eigen sterke en zwakke punten. Dat is natuurlijk ook een uitdaging. Want hoe kun je zo’n team laten excelleren? Hoe kun je het beste uit mensen naar boven halen? Maar ook, hoe kunnen juist die verschillende karakters en deskundigheden de kracht van het team versterken? En een juiste balans creëren in de groepsdynamiek. Daar is inzicht voor nodig. En om inzicht gaat het in dit programma.

spiegelen-6Het paard in dit programma
Nadat we gezamenlijk de doelen hebben vastgesteld, gaat het team aan de slag.
Zoals gezegd, draait het in dit programma om inzicht te krijgen. Daarbij zet ik het paard(en) in als spiegel. Het paard spiegelt het gedrag maar ook de onderliggende intenties van de verschillende deelnemers. Op deze manier worden onbewuste patronen op een verrassende wijze inzichtelijk gemaakt. Er ontstaat beweging in de groep. Hoe gaat deze groep normaal gesproken te werk? Wie komt er altijd als eerst in actie, wie is degene die (teveel) rekening houdt met de anderen, of wie doet niet mee bijvoorbeeld. Dit wordt zichtbaar. Het team krijgt een opdracht en voert die ook als team uit. Hoe pakken jullie dit aan, en wat gebeurt er dan? Het paard staat bij het team in de bak en beweegt mee. Omdat het paard een prooidier en geen roofdier is, zoekt het altijd op naar veiligheid in de kudde (team). Pas wanneer er leiderschap en duidelijkheid in de kudde is, voelt een paard zich veilig. En als een paard zich veilig voelt, gaat ze met je mee, komt naar je toe of blijft heerlijk rustig staan te grazen.

Resultaat
 Na afloop van dit programma hebben de verschillende teamleden inzicht in het groepsproces en hun eigen rol daarbinnen. Ze kennen hun eigen kwaliteiten en die van hun teamgenoten en weten die ten gunste van het team als geheel in te zetten. Maar ook hun eigen valkuilen en mindere kanten zijn bekend. Als voor het team duidelijk is wat de sterkte en zwakke kanten zijn, dan is er rust en begrip binnen het team. Dan kan daar aan gewerkt worden.

Download hier het programma