Werken met kinderen en jong volwassenen

Kinderen zijn gevoelig, soms overgevoelig. Ze kunnen niet altijd goed omgaan met hun gevoel. Ze nemen soms ook de emoties, gevoelens van volwassenen over. Of hebben last van problemen van de ouder, leerkracht of trekken zich zaken aan die niet bij hun thuishoren. En daar kunnen ze behoorlijk last van hebben. Maar ook als een kind iets heeft meegemaakt, en de ervaring niet kan verwerken is wat extra hulp hierbij welkom.

spiegelen-3Hoe werkt het
Door bijvoorbeeld zelf met het paard in bepaalde situaties te bewegen (school, vrienden of thuis) krijgt het kind inzicht hoe ze haar omgeving ervaart en ziet. Wat zijn/haar eigen gedrag erbij is. En wat hij/zij erbij voelt. Doordat het kind inzicht krijgt in zichzelf kan het daar meteen mee aan de slag gaan: ‘hoe kan ik dit veranderen’? ‘Welke manier past bij mij, hoort bij mij’? ‘wat is van mij en wat laat ik bij de ander’? En zo leren ze de blik op zichzelf te richten en heerlijk zichzelf te zijn. Het kind creëert zelf ruimte om zich op eigen wijze en in eigen tempo te ontwikkelen.

Als coach is het mijn intentie dat jij dus zelf aan de slag gaat. Omdat alleen jij kunt bepalen wie je bent en wat je nodig hebt. Het is jouw gedrag, jouw gevoel. Het zijn jouw ervaringen en jouw emoties. Het is dan ook belangrijk dat je aan de slag gaat op je eigen wijze en tempo, op een voor jou veilige manier. Dat jij het vertrouwen hebt om te bewegen. Mijn rol is om voor jou mogelijkheden te creëren zodat jij je eigen pad op gaat met het paard en gaat ontdekken. Want dat is het: een ontdekkingsreis. En wat je niet (meer) nodig hebt, laat je achter. Je leert ervan. Je groeit ervan.

Deze manier van werken is voor kinderen vanaf 10 jaar. Tijdens de intake kijken we samen met de paarden of dit programma op maat iets voor je is.

 Het resultaat

  • Je kunt je eigen grenzen stellen
  • Je herkent de grenzen van anderen
  • Je kunt op je eigen gevoel vertrouwen
  • Je hebt (weer) plezier
  • Je zelfvertrouwen is verbeterd
  • Je weet wat je wilt

Mogelijkheden naast coachen met de Paard Als Spiegel (PAS) methodiek

Download hier het programma