Wat je van paarden kunt leren

Naast het paard ga je aan de slag met de situaties die voor jou in het dagelijks leven moeilijk zijn. Je ontdekt zelf wat je wilt leren, en hoe je situaties kunt veranderen. Blijvend.
Hoe werkt het?

In het gesprek dat we samen hebben, komt vanzelf je leervraag naar boven. Bijvoorbeeld, je wilt zelfverzekerder worden, maar je weet niet hoe dat moet. Hoe stel je je grenzen? Hoe maak je makkelijk contact? Maar ook vragen als hoe je op een prettige manier kunt omgaan met je puberende zoon of dochter of met een ‘lastige’ collega?
Als coach zorg ik voor de samenstelling van de oefeningen, terwijl jij naast het paard loopt of staat. De werkvormen hebben te maken met jouw dagelijkse leven of werksituatie. Je krijgt zo inzicht in hoe je je in bepaalde situatie gedraagt en wat je daarbij voelt en denkt. Je zult zien dat je al heel snel het zogenaamde ‘aha-erlebnis’ ervaart: je begrijpt ineens zoveel meer over jezelf.

Daarnaast zet ik werkvormen in die jouw helpen te ontdekken welk nieuw gedrag, voelen en/of denken bij je hoort. Nieuw gedrag wat zorgt dat je niet meer vervalt in je oude patroon. We hebben gemiddeld zo’n 5 á 6 sessies nodig om het ‘aha-gevoel’ om te zetten in blijvend veranderd gedrag, gedachten en gevoel. Je zult tijdens een sessie ervaren dat het paard direct op je reageert en daardoor ga je als het ware vanzelf aan de slag IN je dagelijkse leven en dus met je leervraag.
Bijvoorbeeld…

  • Als jij je grenzen niet goed aangeeft, dan zul je zien dat het paard op jouw plek gaat staan, dus jouw ruimte inneemt.
  • Of je wilt op je werk iets duidelijk maken met als gevolg dat er naar je geluisterd wordt? Maar wat gaat er door je heen tijdens de oefening als het paard dan gewoon lekker zijn eigen gang gaat? Wat doet dat met je?

Met deze vragen en ervaringen ga jij vervolgens aan de slag om uiteindelijk een (blijvende) verandering te bereiken.

Lopend naast het paard doe je de oefeningen. Het paard reageert meteen op je en geeft je eerlijke feedback. Door die feedback krijg je inzicht in je (vaak onbewuste) patronen én je neemt meteen de kans te veranderen. Zo’n sessie maakt letterlijke en figuurlijk veel indruk. Niet alleen krijg je een indruk over jezelf maar raak je ook onder de indruk van hoe het paard op je reageert en je aanvoelt.

Nieuwsgierig? Kom en ervaar het zelf!