Persoonlijke ontwikkeling:

hoe je met elkaar kunt leren


Tijdens individuele coaching ga je aan de slag met voor jou lastige situaties, in het dagelijkse leven. Je ontdekt wat je wilt leren, en hoe je dit kunt veranderen, blijvend.

Hoe werkt het?

Het begint met het feit dat er is iets wat jij wilt leren of veranderen.
Ik wil zelfverzekerd worden. Hoe stel ik mijn grenzen? Hoe maak ik contact? Hoe kan ik op een voor mij prettige manier omgaan met mijn puberende zoon of dochter of met een voor mij “lastige” collega? Hoe kan ik omgaan met deze veranderingen in het bedrijf, ik voel me hierdoor angstig of onzeker of boos? Hoe kan ik hiermee omgaan, zodat ik mijn werk kan doen?

Als coach draag ik zorg voor de samenstelling van oefeningen. Oefeningen gekoppeld aan jouw dagelijkse leven of werksituatie. Deze oefeningen dragen bij in het inzichtelijk krijgen wat je gedrag is in een bepaalde situatie en je gevoelens en gedachten erbij. Het “ ahaaaaa-idee ” ontstaat, het gevoel “jaaaa, dat klopt”! Daarnaast zijn er oefeningen, die maken dat jij zelf aan de slag gaat met je verkregen inzichten om de verandering in te zetten. Meerdere sessies zijn nodig om het “ahaaaaa” om te zetten in blijvend veranderd gedrag, denken en voelen. Je krijgt opdrachten mee, om je inzichten en wat je geleerd hebt, meteen toe te passen in je dagelijkse omgeving. Wat gebeurt er, wat doet dit met jou? Hoe reageer je? En wat doe je? Wat is de wisselwerking met de ander? Wat als je het geleerde toepast, wat gebeurt er dan? Wat je toepast, hoe jij reageert, wat je doet, en denkt.. is van jou. Tijdens coaching ontdek je zelf wat jij aan jezelf kunt veranderen. Het neerleggen bij een ander, en dat het ligt aan de omgeving, dat werkt niet. Daar ben je inmiddels al lang achter.
 Jij stelt je doelen, jij maakt de afspraak met jezelf wat je wilt doen. Deze zet je op papier. Daarop zijn de opdrachten voor tussendoor de sessies op afgestemd, door mij voor jou. Dit ga jij doen! Tenminste, de verantwoordelijkheid en keuze ligt bij jou.
Als coach, geef ik ook meteen feedback wat onze wisselwerking doet met mij, vanaf het moment dat je bij mij bent. Coaching is ook een relatie. En vaak gebeurt er tijdens coaching ook, wat er normaal gesproken met jou in interactie met de ander(en) ook gebeurt. Ik reageer direct tijdens een sessie en dat doe ik bewust. Door bewust én feitelijk direct te benoemen wat ons contact met mij doet, open en zonder oordeel, maakt dat de koppeling die je al hebt naar het dagelijks leven of werksituatie toe, van groot belang is.
Door het direct reageren ga je als meteen aan de slag, zoals het ook gaat IN je dagelijkse leven en dus met je leervraag.

Voorbeelden:

  • Als jij je grenzen niet goed aangeeft, pak ik meteen de ruimte. Doe ik wat ik wil. Dan zul jij reageren zoals je gewend bent. Dit wordt door mij aangegeven naar jou toe, feedback. Bewust worden wat je doet, wat maakt dat een ander over je grenzen gaat. Om dan te kijken en te ontdekken open en nieuwsgierig, hoe jij dit gaat veranderen. Meteen uitproberen. Wordt er meteen gekeken en gevoeld, hoe jij je hierbij voelt, en of het werkt. Daarna is het uitproberen, thuis of op je werk of …
  • Of stel je wilt iets duidelijk aangeven op je werk en dat er naar je geluisterd wordt? Maar wat als ik aangeef dat dit bij mij zo niet werkt? Dat ik voel dat ik wordt afgeleidt, of ik de neiging krijg je te helpen? Hiermee aan de slag te gaan, middels bijvoorbeeld een rollenspel of middels een andere werkvorm ga jij ontdekken wat dit met je doet.

Wat doet dit met je?

Hiermee ga jij dan aan de slag. Want dit wil je veranderen, blijvend!
Tijdens coaching leer je wat je gedachten zijn, en of je misschien aannames maakt of een mening hebt over een ander. Kijk eens hoe het contact is met de ander, als jij een oordeel hebt. Kijk eens wat het verschil is, als je open kijkt naar de ander? Of als je iemand ontmoet en je geen goed gevoel hebt, en dit opzij zet. Zo van, ach ja. Ziet er allemaal goed uit, ik stel me aan. En dat je leert te herkennen dat je vooraf een gevoel hebt, en dat dit ook nog eens juist kan zijn.
Mijn toegevoegde waarde als coach is we samen open en nieuwsgierig zonder oordeel kijken naar elkaar. Ik zeg naar elkaar omdat we beiden mens zijn. Beiden leerthema’s hebben. Echter door open en bewust feitelijk te benoemen wat er gebeurt bij beiden. Kom je erachter dat we verschillend tegen hetzelfde feit aankijken. En door beiden eigen werkelijkheden te delen, kunnen we inzichten die we krijgen gebruiken om aan de slag te gaan om te ontdekken wat dit kan betekenen voor jezelf, waardoor er meteen een leren is.
Reflectie, feedback, wat doet dit met je, werkvormen, je talenten ontdekken.
Nog meer talenten waar jij achter komt. Want door de inzichten en het leren, ontstaat weer iets nieuws. Iets wat je goed kunt, het is een ervaren wat het met je doet, iets wat voelt als natuurlijk.

Het kan ook zijn dat je door het gedrag van iemand, op een bepaalde manier reageert. Wat je als niet prettig ervaart. Door de bewuste feedback krijg je inzicht in je (vaak onbewuste) patronen. Een sessie maakt heel veel indruk. Letterlijk en figuurlijk. Je krijgt een indruk over jezelf en je raakt onder de indruk.

Ben je nieuwsgierig? Kom en ervaar het eens!